Klasse Clubslager Van Raemdonck Kenneth : Barbeque

Barbeque Doe-Het-Zelf-Formule


Barbeque Doe-Het-Zelf-FormuleGespecialiseerd in lam of speenvarken aan ´t spit
Je kan een bbq huren met spit en motor. 8 uur tevoren zachtjes beginnen braden en super feest beloofd!

1 varken
goed voor 40 – 50 pers met nog wat vis of worstjes of brochettes erbij

1 lam
goed voor 30 – 40 pers met nog wat vis of worstjes of brochettes erbij

> foto´s speenvarken/lam aan 't spit


Aan de hand van deze lijst stelt U zelf een prachtig barbequeassortiment samen. Een normaal assortiment bestaat uit vier stuks. Op een fijnproevers avond kiest men voor zes stuks .

Promotiepakketten

  • Klassieke schotel: Duitse BBQ worst, Saté gekruid, BBQ burger, Gegrild Kippenpootje
  • Fijnproevers schotel: Scampi brochette, Pepersteak, Spare Ribbetjes of deugniet ribben, Gemarineerde Kipfilet
  • Suggestieschotel : Gelardeerde Zalmfilet, Merguez, Deugniet, Kipsaté sappig, Filet Wellington, Japans Varkenshaasje

Barbeque Doe-Het-Zelf-FormuleBarbeque Doe-Het-Zelf-Formule


Toebehoren

  • Koude Sausen: look, tartaar, coctail, curry, chilli
  • Warme Sausen: provençale, chilli, curry, groene peper, bordelaise, bearnaise
  • Groenten assortiment
  • Tomaat, komkommer pasta mix, erwten maïs slaatje, (bloem)kolen sla, aardappelsla, vuuraardappels, diverse rauwkost soorten

Enkele gouden BBQ tips:

  • Gebruik als aanmaak product liefst een pasta vormige vloeistof en controleer of deze wel degelijk reuk en smaakloos is.
  • Bestrooi de rand van uw BBQ met Provençaalse (vuur)kruiden zodat er zich langzaam een heerlijke geur ontwikkelt.
  • Stel uw vuur zo op dat de rook zijdelings over uw BBQ waait zodat zowel uw gasten en de bakker geen last van de rook hebben (de truc met de natte vinger toont u het best de windrichting)
  • Voor U begint te bakken olie dan even de rooster in en wacht tot de vlammetjes van de afdruipende olie gedoofd zijn.
  • Stel uw rooster niet te dicht bij de kolen op zodat kleine vlammetjes niet aan uw eetwaren kunnen komen. (grillen gebeurt door de hitte uit de kolen , niet door de vlammen)
  • U mag uw producten in oliën, maar dan heel matig (met een borsteltje) zodat er geen overtollige olie in uw vuur druipt.
  • Vermijdt om op voorhand zout aan magere vleesproducten (steak, kipfilet, koteletjes,…) toe te voegen. Bestrooi deze pas met zout als je het vlees gedraaid hebt en er al een bruin korstje gevormd is.
  • Laat uw vlees even aankorsten op de BBQ. Probeer dit niet onmiddellijk van de rooster los te rukken. Als het mooie korstje er is komt dit vanzelf los.
  • Zorg voor een vuurvaste schaal (inox, gietijzer) waarin je een beetje gesmolten boter of olijfolie en rode wijn giet om uw producten warm en sappig te houden.

Aperitiefhapjes

  • Amuse Geule (stukjes fruit in bacon )
  • Kippenknabbels
  • Spare Ribbetjes
  • Fakkeltjes
  • Lamskebabs

Specialiteiten

  • Herderstasjes van geitenkaas en Ardense ham
  • Normandische appeltjes met camembert in alufolie
  • Witloofbroodje “en papillot” (in alufolie)
  • Deugnietribben (vleesribben met look en honing)
  • Lamskebab (saté van 3 bolletjes lamsgehakt)
  • Japanse Varkenshaasjes
  • Gemarineerde Steak-sticks (volgens grootte)
  • Filet Wellington met cognac en zwarte peper (100gr)
  • Steak rollade met roquefort

Trendsetters

  • Spare Ribbetjes (4 beentjes aan elkaar om te knabbelen)
  • Frankfurters met spek
  • Duitse braadworst
  • Hollands kaasworstjes
  • Kippenworstje
  • Merguez (pittige lamsworstjes met look)
  • Kalfsworstjes (lang smal en mager de lust voor de kleinsten)
  • Chipolata spies met druifje
  • Hamburger groot (kan gehalveerd worden)
  • Crepinette (kalfsburger met groenten)
  • Beulingsaté met appeltjes
  • Kleine saté (natuur of gekruid)
  • Grote saté (gemengde brochette met paprika)
  • Kipsaté met ananas
  • Kipsate gemarineerd super sappig
  • Lamssaté met courgettes

Klassiekers

  • Casselerrib (gekruide kotelet uit eigen rookschouw)
  • Kipfilet 1/2 al of niet gemarineerd (Dijonaise, Provençale)
  • Kalkoen tournedos (100 gr)
  • Voorgegrild kippenpootje (tips of drums)
  • Voorgegrilde kippenbil (heel)
  • Lamskoteletjes (NZ)
  • Lamskoteletjes gemarineerd (NZ)
  • Varkenskotelet gemarineerd
  • Steak 150 gr
  • Entrcote met been (côte à l’os) (1 stuk voor 4-5 pers) (150gr/p)
  • Speenvarken aan ‘t spit (voorbereid prijs per stuk volgens grootte)
  • Lam aan ‘t spit (voorbereid prijs per stuk volgens grootte)
  • Beenhesp aan ‘t spit (voorbereid prijs pers stuk dus reeds warm)

Vis en schaaldieren

  • “Sardinas a la plancha” in kruidenolie (afhankelijk van grootte)
  • Scampi brochette (normaal 6 scampi's maar let op dag – marktprijs)
  • Gelardeerde Zalmfilet
  • Kabeljauwfilet met cruditeiten in roomsaus (in alufolie)
  • Rouget filet en papillot met mosterdroomsaus
  • Kleine gamba's (4) in papillot met witte wijn
  • Gamba's
  • Zonnevis filets mediterraans gekruid (+100 gr)

Winter BBQ
Heb je daar al aan gedacht? Past perfect bij zo'n extravagante winterse party: wij bieden één van de voorgestelde assortimenten aan, maar alle groenten zijn warm. Diverse pasta's, een puree met spinazie, een wok assortiment en wat risotto. Gewoon super.

Winter BBQ Winter BBQ Winter BBQ Winter BBQ