Klasse Clubslager Van Raemdonck Kenneth : Geschiedenis


Vieer generaties terug was er in Kruibeke een grote familie Van Raemdonck die in de Kromstraat een boerderij had en land bewerkte.

Geschiedenis

Peteren Jef ging in het begin van de jaren 1930 op de zelfstandige toer met een beenhouwerij in het centrum van het dorp. Hij kweekte zijn "beestjes", slachtte ze toen nog zelf en wist er in die tijd al overheerlijke vleeswaren van te bereiden. Wie van Kruibeke is kent allicht nog de hesp van den "Boebel" .

   
Geschiedenis

De Louis trok in 1960 naar de Linkeroever van 't Stad om in een nieuw woongebied een moderne beenhouwerij te beginnen. Sint Anneke groeide en de zaak groeide mee. Zijn Filet d' Anvers was wijd en zijd bekend.

   
Geschiedenis

Vader Mark werd door de stad zelf aangetrokken en richtte er samen met Myriam een eigentijdse slagerij op. In april 1999 werd de winkel in Borgerhout gesloten en verhuisde de winkel terug naar Antwerpen Linkeroever, Frederik van Eedenplein 5.

 

   

Nu staat Kenneth op Sint Anneke als vierde generatie aan den “blok” en  de machines om met zorgvuldig aangekochte kwaliteit grondstoffen nog betere vlees en vleeswaren uit te werken.
Na zijn koksopleiding in Stella Maris en hotel management aan de Plantijn Hogeschool ging hij een tijd in Londen werken in toonaangevende hotels. Toch vond hij de liefde voor het slagersvak terug en leidt  nu de zaak op Linkeroever.

Reeds in de jaren 90 was Mark lid van de Clubslagers. In 2011 groeide deze organisatie uit tot de Klasseslagers, een hechte en familiale samenwerking tussen een  50 tal vooraanstaande Vlaamse slagers.

Jaren namen we deel aan nationale en internationale vakwedstrijden. Resultaten bleven niet uit. Hierdoor verruimde het assortiment van de slagerij. Er werd meer en meer aan kant-en klare-maaltijden verkoop gewerkt . Met de know how van 4 generaties en de feeling naar moderne eet trends werden de eigen bereide vleeswaren verwerkt in mooie vleeswarenschotels en buffetten. Van de  koude buffetten kwamen warme buffetten en kleine en heel grote feesten buiten huis.

Van het één kwam het ander en daarom werd er gezocht naar een vaste locatie om feesten te verzorgen. Wat sprak er meer aan dan een zaal in de gemeente waar de bakermat van de familie ligt. Vlak bij de E17, net voor u het dorp van Kruibeke binnen rijdt vindt U een modern feestzalencomplex met een fantastisch zongerichte tuin. Hier kan je terecht voor een feest op maat en budget, met vooral veel aandacht aan de familiale en klantvriendelijke sfeer.

Eind 2014 werd de winkel in de Lode Zielenslaan te klein en was die aan vernieuwing toe. Op die locatie kon er geen centimeter meer uitgebreid worden. In oktober hebben we de Proxy Delhaize vestiging overgenomen op het Frederik Van Eedenplein 5, net om de hoek. We hebben nu een fantastische verswinkel met onze ambachtelijke KLASSE slagerij als stuwende motor. De combinatie van de BETERE supermarkt van het merk Delhaize en de generaties lange ervaring van de KLASSESLAGER Van Raemdonck maakt van deze winkel een uniek concept.

Volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes en aanbiedingen: Proxy delhaize Linkeroever of Klasseslager Van Raemdonck.
En we houden ons motto “Met smaak en passie” hoog in 't vaandel!

U kan per email bestellen (wacht wel op een antwoord bevestiging !!)